Ako na čistenie kief na vlasy?

Čistenie kief na vlasy je často opomínanou, avšak nevyhnutnou súčasťou každodennej starostlivosti o vlasy. Kefy, ktoré používame denne, zachytávajú nielen uvoľnené vlasy, ale aj zvyšky stylingových produktov, prach, oleje a ďalšie nečistoty. Pokiaľ nie sú pravidelne čistené, môžu sa stať živnou pôdou pre baktérie a plesne, čo môže negatívne ovplyvniť zdravie vlasov aj pokožky hlavy. Pravidelné čistenie kief teda nielen predlžuje ich životnosť, ale taktiež zaisťuje, že vaše vlasy budú vždy vyzerať zdravo a upravene. V tomto článku vám prinášame dôležité tipy a rady, ako správne čistiť kefy na vlasy a prečo by ste túto rutinu nemali zanedbávať.

6 dôvodov, prečo čistiť kefy:

Čistenie kief na vlasy je dôležitou súčasťou pravidelnej starostlivosti o vaše vlasy a ich zdravie. Tu je 6 dôvodov, prečo by ste mali pravidelne čistiť svoje kefy:

Odstránenie nahromadených vlasov: Kefy sa pri každom použití zanášajú vlasy, ktoré môžu znižovať ich účinnosť a čistotu. Pravidelné čistenie zaistí, že kefa bude vždy pripravená na použitie.

Odstránenie zvyškov stylingových prípravkov: Stylingové prípravky, ako sú gély, laky, vosky a oleje, sa môžu na kefách usadzovať. Tieto zvyšky môžu časom spôsobiť, že kefa bude menej efektívna a vlasy budú vyzerať matne a mastne.

Prevencia tvorby baktérií a plesní: Kefy, ktoré nie sú pravidelne čistené, môžu byť živnou pôdou pre baktérie, plesne a iné mikroorganizmy. To môže viesť k podráždeniu pokožky hlavy a iným zdravotným problémom.

Zachovanie zdravia vlasov a pokožky hlavy: Čisté kefy pomáhajú udržiavať vlasy a pokožku hlavy zdravé tým, že odstraňujú nečistoty, oleje a odumreté kožné bunky, ktoré sa môžu na kefách hromadiť.

Predĺženie životnosti kief: Pravidelným čistením predlžujete životnosť svojich kief na vlasy. Udržiavanie kief v dobrom stave znamená, že nebudete musieť tak často kupovať nové.

Zlepšenie stylingových výsledkov: Kefa, ktorá je čistá, pracuje lepšie a efektívnejšie. Vlasy sa ľahšie rozčesávajú, menej sa zacuchávajú a styling je celkovo jednoduchší.

Ako teda na to?

Čistenie kefy nie je nijako náročné a pri pravidelnej údržbe vám nezaberie viac ako pár minút času.

● Najprv odstráňte z kefy hrubšie nečistoty, namotané vlasy a prach. Na dôkladné odstránenie vlasov zachytených v kefe môžete okrem prstov použiť aj inú kefu s hrubšími štetinami, alebo špeciálne čistiace kefy určené na tento účel.

● Nalejte do nádoby či umývadla adekvátne množstvo vlažnej vody a pridajte malé množstvo šampónu na vlasy. Ľahko premiešajte a ponorte kefu do vody. Nechajte približne 10 až 20 minút pôsobiť. Vlažná voda v kombinácii so šampónom uvoľní z kefy mastnotu a nečistoty.

● Následne jemne vyčistite zvyšné nečistoty z kefy. Použiť môžete opäť inú kefu s hrubšími štetinami, čistiacu kefu, alebo nečistoty uvoľnite iba rukou.

● Kefu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Ak je kefa vybavená pneumatickým vankúšikom, opatrne z neho vytlačte vodu.

● Nechajte kefu voľne uschnúť na vzduchu, nikdy nevystavujte obzvlášť drevené kefy zdrojom tepla, či priamemu slnečnému žiareniu.

● Uistite sa, že je kefa dobre vysušená. Pri skladovaní vlhkej kefy môže dôjsť k množeniu baktérií a vzniku plesní.

Ako často čistiť?

Kefy odporúčame čistiť pravidelne ideálne 1x za 2 týždne. Pokiaľ svojej kefe doprajete potrebnú starostlivosť, zaistíte jej dlhú životnosť a odvďačí sa vám kvalitným rozčesaním a príjemným pocitom pri každodennej starostlivosti o vaše vlasy.

Uverejnené v Návody



-4%
5,52 € 5,75 €

Čistič hrebeňov a kief Sibel - čierny

Skladom 8 ks


-4%
28,72 € 29,92 €

Sada okrúhlych kief s nylonovými štetinami Sibel, čierna

Skladom 8 ks


-4%
2,88 € 3,00 €

Čistič hrebeňov Sibel - 1 ks

Skladom 5 ks


11,08 €

Kefa na rozčesávanie vlasov Tangle Teezer Original - ružová

Na ceste (očakávame 15.10.)


-4%
3,16 € 3,29 €

Kefa Olivia Garden Holiday - tyrkysová

Skladom 20 a viac ks


211,12 €  + DOPRAVA ZADARMO 

Čistič kief na vlasy Fox Brush Cleaning Device STY083 - čierny

Skladom 3 ks


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *