Ako na bezbolestné a ľahké rozčesávanie vlasov? Tipy a triky pre šetrnú starostlivosť o vaše vlasy

Krásne a zdravé vlasy sú snom každého z nás. Či už ich máte rovné, kučeravé, jemné alebo silné, je dôležité dbať o ich správnu starostlivosť. Kvalitné kadernícke pomôcky a vlasová kozmetika môžu hrať kľúčovú úlohu v tom, ako ľahko ich dokážete rozčesať. V tomto článku vám prinášame tipy a triky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť bezbolestné a ľahké rozčesanie vlasov.

Správny postup rozčesávania vlasov

Než si prezradíme konkrétne tipy a triky, je dôležité poznať správny postup rozčesávania, na ktorý by ste mali myslieť vždy, keď si vlasy češete:

1. Rozdeľte vlasy do sekcií: Ak máte husté vlasy, rozdeľte ich na menšie sekcie, napríklad pomocou klipsov. Tým si uľahčíte prácu a minimalizujete možnosť zaseknutia kefy alebo riziko lámania vlasov.

2. Používajte správnu a kvalitnú kefu: Kvalitná kefa vlasy neláme a netrhá. Ideálnou kombináciou sú nylonové a diviačie štetiny, ktoré vlasy rozčešú aj uhladia. Ďalej tiež pri výbere kefy myslite na to, aby bola vhodná pre váš typ vlasov. Pri jemných vlasoch voľte kefu s jemnými a mäkkými štetinami, pri kučeravých potom kefu s pružnými štetinami, ktoré sú schopné ľahko prechádzať medzi kučerami. Vyhnite sa tým s ostrými hrotmi, ktoré môžu vlasy trhať a spôsobovať bolesť.

3. Rozčesávajte odspodu: Začnite rozpletať vlasy od končekov a postupne postupujte smerom nahor ku korienkom.

4. Zvoľte vhodnú techniku: Rozčesávajte vlasy jemnými ťahmi. Ak narazíte na zatúlaný uzlíček, zastavte sa a pomaly ho rozpletajte prstami alebo opakovanými ťahmi kefy. Vlasy nikdy netrhajte.

Pozor: Pravidelnosť je kľúčovým faktorom pri česaní vlasov! Odporúčame česať vlasy pravidelne, ideálne aspoň dvakrát denne.

Tipy a triky

Teraz, keď poznáte správny postup rozčesávania vlasov, sa môžeme pozrieť na užitočné tipy a triky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť ľahké a bezbolestné rozčesávanie.

1. Vždy použite kondicionér alebo masku: Po umytí vlasov šampónom naneste na vlasy vždy kondicionér alebo masku. Tento krok uzavrie vlasové vlákno, pomôže ho zmäkčiť, zníži jeho trenie a následne tak značne uľahčí rozčesávanie. Pravidelné používanie kondicionéra alebo masky vlasy tiež dlhodobo ochráni a dodá im zdravý, lesklý a hladký vzhľad, čím si uľahčíte proces rozčesávania aj v budúcnosti.

2. Vlasy v sprche: Ak máte problém s rozčesávaním vlhkých vlasov, skúste ich rozčesať ešte v sprche prstami alebo hrebeňom s veľkými zubami po nanesení kondicionéra alebo masky. Rozčesávanie vlhkých vlasov s použitím kondicionéra alebo masky pomáha významne obmedziť trenie a trhanie vlasov. Zároveň tiež zaistíte rovnomerné prenikanie výživných látok do všetkých vlasových vlákien, čím opäť podporíte ľahšie rozčesávanie vlasov.

3. Vyvarujte sa treniu uterákom: Po umytí vlasov buďte opatrní pri ich sušení uterákom. Namiesto intenzívneho trenia, ktoré by mohlo spôsobiť zamotanie a lámanie, jemne vtlačte uterák na vlasy a nechajte vsiaknuť prebytočnú vlhkosť. Voľte mäkký, absorpčný uterák, ideálne bavlnený.

4. Používajte ochranné prípravky: Pre vlasy náchylné na zamotanie je veľmi dôležité používať ochranné prípravky, ktoré uľahčia rozčesávanie a minimalizujú riziko poškodenia. Ideálne sú spreje alebo séra, ktoré obsahujú zložky prehlbujúce hydratáciu a vyhladzujúce vlasové vlákno. Tieto prípravky vytvárajú okolo vlasov ochranný film, čo uľahčuje ich rozpletanie a znižuje trenie pri rozčesávaní.

5. Pravidelne strihajte končeky vlasov: Rozstrapkané končeky vlasov sú náchylnejšie na zamotávanie. Pravidelné strihanie koncov vlasov ich pomôže udržať zdravé a zamedzí tvorbe nových zacuchaných miest. Pokiaľ sa rozhodnete vlasy strihať doma, používajte vždy kvalitné kadernícke nožnice!

6. Vlasy zapleťte pred spaním do vrkočov: Aby sa vlasy v noci nezastrapatili, siahnite po jednoduchom triku – pred spaním si ich zapleťte do voľného vrkoča. To zníži trenie vlasov o vankúš a minimalizuje vznik uzlíkov.

Nájdite to pravé pre Vás

Či už máte vlasy rovné, kučeravé alebo vlnité, silné alebo naopak jemné, suché alebo lámavé, pamätajte, že správna starostlivosť a šetrné rozčesávanie sú kľúčom k ich kráse a zdravému vzhľadu. S použitím vhodných kaderníckych pomôcok, vlasovej kozmetiky a dodržiavaním jednoduchých trikov, ktoré sme si vyššie predstavili, môžete ľahko dosiahnuť bezbolestné a ľahké rozčesávanie.

Nezabudnite ale, že starostlivosť o vlasy je individuálna a každý má iný typ vlasov, ktorý vyžaduje špecifickú starostlivosť. Experimentujte teda s rôznymi produktmi a technikami, aby ste našli to najlepšie pre vás a vaše vlasy. Aby sme vám hľadanie toho pravého čo najviac uľahčili, nižšie nájdete produkty, ktoré vám rozčesávanie vlasov spoľahlivo uľahčia!

Uverejnené v Návody, Produkty



21,16 €

Ošetrujúci sprej s 25 benefitmi Redken One United - 150 ml

Skladom 20 a viac ks


  Posledná šanca


11,56 €

Ošetrujúci sprej s 20 benefitmi Matrix Miracle Creator - 190 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
7,00 € 7,29 €

Kefa na rozčesávanie vlasov Sibel Tortuga Palmbrush - oranžový

Skladom 20 a viac ks


-4%
10,72 € 11,17 €

Kefa na rozčesávanie a fúkanie vlasov Wet Brush Speed Dry Splatter - farebná

Na ceste (očakávame 30.04.)


-4%
16,36 € 17,04 €

Kefa Olivia Garden Fingerbrush Combo Medium - fialová

Skladom 5 ks


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *