Depilácia alebo epilácia? Ako dosiahnuť hladkej pokožky ľahko a rýchlo

Blížia sa nám horúce letné dni a my konečne môžeme zo skríň vytiahnuť kraťasky, šaty, sukne alebo napríklad bikini. Každé z nás teraz ale asi na myseľ vyskočí tá jedna myšlienka – túžba po hladkej pokožke a neustály boj proti nechceným chĺpkom. Ako v tomto boji zvíťaziť? Náš sprievodca svetom hladkej pokožky Vám poradí!

Najskôr si ujasnime rozdiel medzi pojmami depilácia a epilácia. Depiláciou sa rozumie odstránenie viditeľnej časti chĺpkov z pokožky. Ide o väčšinou bezbolestný proces, ktorý nás zbaví nechcených hlúpkov ľahko a rýchlo, nie však na dlhú dobu. Naopak epilácia je proces, v rámci ktorého odstránime chĺpok z pokožky aj s jeho korienkom. Tento proces so sebou obvykle prináša trochu bolesti, výsledkom je však hladká pokožka až po dobu niekoľkých týždňov. Nie ste si istá, akou cestou k hladkej pokožke sa vydať? Poďme si viac priblížiť jednotlivé spôsoby oboch techník odstránenie chĺpkov, ktoré zvládnete samy v pohodlí domova!

Depilácia a jej spôsoby

Ako už ste sa dočítali vyššie, depilácia je rýchlou a bezbolestnou cestou ako sa zbaviť nechcených chĺpkov. Je tu však potrebné brať do úvahy, že táto cesta Vám zaistí hladkú pokožku iba na pár dní a preto je potrebné tento proces opakovať častejšie.

1. Žiletkové holiace strojčeky

Najrýchlejším a najjednoduchším spôsobom ako dosiahnuť hladké oholenie pokožky je za pomoci žiletkového holiaceho strojčeka – žiletky. Žiletkový holiaci strojček nám umožňuje ľahké oholenie akejkoľvek časti tela a to bezbolestne a prakticky kdekoľvek. Navyše jednorazové holítka sú v dnešnej dobe ľahko dostupné a zoženieme ich snáď na každom rohu. K dispozícii sú ale aj „trvanlivéžiletkové holiace strojčeky, pri ktorých stačí iba meniť jednotlivé žiletky alebo prípadne celé holiace hlavice. Taký strojček je nielen šetrnejší k Vašej peňaženke, ale aj k životnému prostrediu.

ŽILETKOVÝ HOLIACÍ STROJČEK

2. Elektrické holiace strojčeky

Pokiaľ hľadáte elektrického pomocníka pre hladké oholenie pokožky, dámsky holiaci strojček je to pravé pre Vás. Také strojčeky majú najčastejšie planžetovú holiacu hlavicu, ktorá pokožku jemne a bez podráždenia zbaví všetkých nežiaducich chĺpkov a zanechá ju príjemne hladkú. Hlavica strojčeka býva tiež vybavená zastrihávačom, ktorý zastrihne dlhšie chĺpky pred ich oholením do hladka. Tieto strojčeky sú vhodné na oholenie celého tela vrátane citlivých oblastí ako je oblasť bikín alebo podpazušia. Súčasťou balenia strojčekov môžu byť rôzne nástavce, napríklad práve pre tieto citlivé oblasti alebo nástavce, ktoré umožňujú iba skrátenie chĺpkov. A ak hľadáte cestovný variant takého strojčeka, vyskúšajte batériový holiaci strojček, ktorý si môžete vziať so sebou kamkoľvek na cesty.

ELEKTRICKÝ HOLIACÍ STROJEK

3. Depilačné krémy

Ďalšou cestou, ako dosiahnuť hladkú pokožku, sú depilačné krémy. O čo sa jedná? Depilačný krém stačí naniesť rovnomerne na navlhčenú pokožku na chĺpky, ktorých sa chcete zbaviť. Krém necháte chvíľu pôsobiť, potom ho zotrite a voila máte hladkú pokožku bez chĺpkov. Tieto krémy sú vhodné na odstránenie chĺpkov rôznych dĺžok i rôznych stupňov pevnosti a to na celom tele. Na odstránenie chĺpkov na tvári je však vhodnejšie použiť krém na to priamo určený. A pokiaľ máte citlivú pokožku, potom stačí siahnuť po depilačnom kréme pre citlivú pokožku.

DEPILAČNÝ KRÉM

Epilácia a jej spôsoby

Pokiaľ túžite po hladkej pokožke po dobu až niekoľkých týždňov, nie je nič lepšie ako využiť epiláciu. Epilácia je tiež skvelým riešením pre ženy s tmavými chĺpkami, u ktorých sú často tmavé korienky vidieť aj po oholení. Majte tu však na mysli, že pre krásu sa občas musí tak trochu trpieť. Akonáhle si ale na proces epilácie zvyknete, bolesť už takmer nebudete cítiť a aj novo narastajúce chĺpky budú jemnejšie.

1. Elektrické epilačné strojčeky

Epilátory majú hlavice vybavené rôznym počtom jednotlivých malých pinzetok, ktoré zachytávajú aj veľmi krátke a jemné chĺpky a vytrhávajú ich vrátane korienkov. Čím viac pinzetok hlavice obsahuje, tým rýchlejšia epilácia je. Rovnako ako u holiacich strojčekov môžu byť súčasťou balenia rôzne nástavce na epiláciu konkrétnych častí tela alebo masážny nástavec, ktorý napomáha k upokojeniu pokožky po epilácii.

EPILÁTOR

2. Vosk a voskové pásky

Odstraňovanie chĺpkov voskom je ďalšou cestou k hladkej pokožke. Rýchlejšie a pohodlnejšie je využitie voskových pások, ktoré stačí iba zahriať v dlaniach, priložiť na požadované miesto a prudkým pohybom proti smeru rastu chĺpkov strhnúť. Je to rýchle, ľahké a takmer bez práce. Využiť ale tiež môžete aplikátory vosku, do ktorých jednoducho vložíte kazetu s voskom, necháte ju rozohriať a potom vosk pomocou aplikátora nanášate na pokožku a prikladaté a strhávate depilačné pásky. Podobným spôsobom fungujú ohrievače vosku, v ktorých necháte rozohriať na príklad voskové perly alebo disky. Rozohriaty vosk potom nanášate špachtľou na pokožku a opäť pomocou depilačných pások strhávate. Na odstránenie zvyškov vosku z pokožky sú potom vhodné oleje a na upokojenie pokožky upokojujúci gél.

VOSKOVÉ PÁSKY
APLIKÁTOR VOSKU
OHRIEVAČ VOSKU

3. IPL epilátory

A to najlepšie na koniec – bezbolestná epilácia! Ako? Pomocou IPL epilátora, ktorý vydáva intenzívne pulzné svetlo pod pokožku, kde sa viaže na melanín a tým prerušuje cyklus dorastania chĺpkov a súčasne ničí ich cibuľku a dochádza k samovoľnému vypadávaniu jednotlivých chĺpkov. Avšak tieto IPL epilátory nie sú vhodné pre každého. Aby IPL naozaj fungoval a zároveň nedošlo k poškodeniu pokožky, je vhodné ho používať iba na svetlé až stredné odtiene pokožky s tmavšími a tmavými chĺpkami (tmavá blond až čierna farba). U svetlých chĺpkov (blonďavé, hrdzavé, šedé alebo biele chĺpky) nie je dostatok melanínu az toho dôvodu by epilátor nefungoval.

IPL EPILÁTOR

Nech už si zvolíte akúkoľvek cestu k hladkej pokožke, nezabudnite, že pokožku treba dostatočne a pravidelne hydratovať a vyživovať a to najmä po procese odstraňovania chĺpkov, kedy pokožka môže byť podráždená a citlivá. Doprajte preto svojej pokožke relax pomocou najrôznejších telových krémov, masiel alebo mliek.

Uverejnené v Návody, Produkty



-35%
  Posledná šanca
35,60 € 55,00 €

Holiaci strojček Sibel Barburys Butterfly - Twisted

Skladom 1 ks


-3%
9,32 € 9,71 €

Olej pre odstranenie vosku po depilácii Sibel, 250 ml

Skladom 7 ks


-4%
6,96 € 7,25 €

Kovová špachtľa na nanášanie depilačného vosku Sibel, 21,5 cm

Nie je skladom (do 2 týždňov)


-3%
29,60 € 30,83 €

Ohrievač vosku/parafínu pre depiláciu Sibel, 150 ml

Skladom 2 ks


-4%
  Posledná šanca


-4%
55,96 € 58,29 €

Dámsky holiaci strojček Braun Silk-épil LS 5560 - fialový

Skladom 15 ks


-4%
7,56 € 7,88 €

Depilačný vosk pre všetky typy pleti Sibel Beeswax Pearls - 250 g

Skladom 11 ks


-4%
8,92 € 9,29 €

Depilačný vosk na tvár a telo Sibel Discs - 400 g

Skladom 3 ks


-4%
55,96 € 58,29 €

Dámsky epilátor Remington Smooth & Silky 3v1 EP7300

Skladom 2 ks


-4%
65,56 € 68,29 €

Dámsky epilátor Remington Smooth & Silky 5v1 EP7500

Skladom 4 ks


-4%
14,20 € 14,79 €

Upokojujúci gél po depilácii s aloe vera - 500 ml

Skladom 1 ks


-3%
2,36 € 2,46 €

Depilačný prírodný vosk pre všetky typy pokožky Sibel - žltý, 110 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
31,60 € 32,92 €

Ohrievač a aplikátor depilačního vosku Sibel Roll On, bílý

Skladom 13 ks


-4%
7,56 € 7,88 €

Depilačný prírodný vosk na telo a tvár Sibel Pearls - 250 g

Skladom 3 ks


-4%
43,96 € 45,79 €

Dámsky epilátor Philips Satinelle 4000 BRE255/00 - biely, ružový

Skladom 7 ks


-4%
  Posledná šanca
51,96 € 54,13 €

Dámský holicí strojek Braun Silk-épil LS 5360 - světle fialový

Skladom 1 ks


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *