Od korienkov ku končekom: Peeling vlasovej pokožky

Zdravé, krásne a lesklé vlasy si praje mať každý z nás. Pripravili sme si pre Vás sériu článkov, kde sa dozviete, ako sa starať o svoje vlasy, od korienkov ku končekom, tak aby ste sa čo najviac priblížili svojmu vysnívanému ideálu.

Správna starostlivosť o vlasy začína pri zdravej pokožke hlavy. Vlasy a pokožka hlavy sú veľmi často zaťažované nánosom nečistôt a stylingu, preto ich nestačí vždy len umyť šampónom. Rovnakú starostlivosť, ktorú venujeme pokožke tváre a tela, je dôležité venovať aj pokožke hlavy.

Jeden z mnohých typov starostlivosti o vlasy a pokožku hlavy, ktoré si v tomto článku priblížime, je peeling vlasovej pokožky. Že ste peeling na vlasy nikdy nepoužívali? Teraz je teda ten správny čas začať!

Pokiaľ nie je zdravá pokožka hlavy, nemôžu byť zdravé ani vlasy! Ľahko sa potom na pokožke hlavy vytvárajú lupiny, dochádza k nadmernému masteniu alebo aj vypadávaniu vlasov. Peeling vlasovej pokožky obsahuje drobné čiastočky, ktoré rovnako ako pri pleťovom peelingu odstraňujú odumreté bunky. Zbaví tak vlasy lupín, a navyše skvele pokožku hlavy prekrví, čo vedie k podpore rastu vlasov.

Ako s vlasovým peelingom pracovať?

Produkty pre vlasový peeling sa nanášajú veľmi ľahko. Ide väčšinou o krém s drobnými čiastočkami, ktorým jemnými krúživými pohybmi, pomocou prstov, masírujete pokožku hlavy. Pri tejto masáži dochádza k olupovaniu odumretých kožných buniek a odstraňovaniu nečistôt z pokožky. Po uplynutí doby pôsobenia peelingu je dôležité vlasy dostatočne dlho oplachovať, aby došlo k úplnému odstráneniu. Potom vlasy dôkladne umyte šampónom.

Exfoliačná masážna kefa

Ďalší spôsob, ako sa zbaviť odumretých kožných buniek, a zároveň pokožku hlavy dostatočne prekrviť, je použiť masážnu exfoliačnú kefu. Túto kefu je možné použiť ako na mokré, tak aj na suché vlasy. Pri jeho pravidelnom používaní dochádza k odstráneniu odumretých kožných buniek a k stimulovaniu vlasovej pokožky. Vlasová pokožka bude premasírovaná, zrelaxovaná a lepšie potom bude vstrebávať potrebné živiny pre správny rast a vzhľad vlasov. Kefu môžete používať spoločne s rôznymi sérami na upokojenie pokožky hlavy alebo proti vypadávaniu vlasov. Pri masáži dochádza k lepšiemu vstrebávaniu potrebných látok do pokožky hlavy.


Tip na záver

Nezabúdajte, že vďaka peelingu budú vyživujúce zložky z nanesených vlasových toník a sér pôsobiť efektívnejšie. Peeling používajte pravidelne 1x týždenne a sami pocítite, že sú Vaše vlasy vitálne, lesklé a plné energie.

Uverejnené v Návody



-21%
  Posledná šanca
19,96 € 25,54 €

Sérum proti vypadávaniu vlasov Wella Invigo Balance Serum - 8 x 6 ml

Skladom 20 a viac ks


7,16 €

Sérum proti lupinám Artégo Clarity - 100 ml

Skladom 4 ks


4,84 €

Tonikum proti lupinám Subrina Recept - 200 ml

Skladom 20 a viac ks


Tonikum proti padaniu vlasov Subrina Recept - 200 ml
4,84 €

Tonikum proti padaniu vlasov Subrina Recept - 200 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
34,36 € 35,79 €

Nočné sérum pre rednúce vlasy Nioxin Night Density Rescue - 70 ml

Skladom 4 ks


-4%
42,00 € 43,75 €

Sérum proti lupinám Kerasilk Anti-Dandruff Scalp Serum - 100 ml

Skladom 6 ks


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *