Poškodené končeky vlasov? Volajte S.O.S.

Nesprávna starostlivosť a zaobchádzanie, málo výživy a hromada stresu = vlasy trpia. Vidíte sa v tom aj vy? Aké sú najčastejšie nešváry spôsobujúce rozštiepené končeky a akým spôsobom je ošetriť, aby zostali pevné a zdravé? Prejdite si náš mini špeciál zameraný na rozštiepené končeky a inšpirujte sa výberom ošetrujúcich produktov.

V priebehu dňa, kedy sme častokrát v strese, zabúdame na základné veci, ktoré majú vplyv ako na kvalitu nášho zdravia všeobecne, tak aj na pleť a vlasy. Napríklad pitný režim pôsobí na hydratáciu i vlasov a pleti. Vlasy bez hydratácie sú značne náchylné k zlomeniu či štiepeniu, pretože strácajú svoju pružnosť.

K pravidelným denným rituálom väčšinou patria aj česanie alebo rozčesávanie vlasov. Nesprávna technika, teda príliš násilné česanie, trhanie vlasov je narušuje a môže spôsobiť priame poškodenie vlasového vlákna. Používajte kvalitné hrebene a kefy určené pre daný typ starostlivosti. Pre fúkanie alebo uhladenie budete potrebovať iný typ kefy než na rozčesanie. K rozčesávaniu pristupujte trpezlivo a s kefou na rozčesávanie, napr. od značky Tangle Teezer.

 

Pri úprave vlasov používame chytré pomocníkmi ako napr. fény na vlasy, žehličky a kulmy. Odporúčame používať tie výrobky, ktoré majú ochranné funkcie, napríklad ionizáciu. Pozor na prílišné teplo fénu, respektíve dodržanie odporúčanej vzdialenosti pri fúkaní vlasov, ktorá by mala byť cca 30 cm od vlasu. Presušenej vlasy sa stávajú krehkými a ich končeky sa môžu začať štiepiť. Obzvlášť opatrní buďte pri žehlení či kulmovaniu. Ak vlasy nie sú úplne vysušené, enormná tepelná záťaž je v spojitosti s vlhkosťou dokáže nenávratne poškodiť. Pri používaní žehličiek a kuliem na vlasy sa odporúča dodržiavať vhodné maximálne teploty pre daný typ vlasov. Tieto teploty hľadajte u daného produktu. Môžu sa mierne líšiť. Najčastejšia odporúčania týkajúce sa nastavenia teploty je: 140 °C – citlivé, farbené a jemné vlasy, 160 °C – normálne vlasy, 180 °C – silné vlasy, 200 °C – kučeravé, husté, pevné, ťažko spracovateľné vlasy.

Nevyhnutnou súčasťou rituálu starostlivosti o vlasy, ktorú by mal zaradiť každý, kto používa fén, žehličku či kulmu na vlasy je termoochrana. vlas dokáže ochrániť pred tepelným šokom a uľahčiť úpravu vlasov. Zabraňuje jeho nadmernému vysúšaniu, vlas sa tak nestáva toľko krehkým a hrozba štiepenia končekov je tak eliminovaná.

Vlasom svedčí, keď voľne rozpustené. Častokrát je ale viažeme do copov a drdolov. Nechajte ich niekedy oddýchnuť a prefúknuť čerstvým vánkom. Odvďačí sa Vám leskom a kvalitou. Ak sa predsa len nechcete vzdať obľúbeného konského chvosta alebo drdola, používajte nepoškodené gumičky a cop príliš neuťahujte.

Užite si krásu kvalitných, lesklých a dlhých vlasov použitím kvalitných produktov určených pre Váš typ vlasov. Doprajte končekom vzpruhu a výživu pomocou olejčekov. V ponuke ich máme veľa. Nájdete olejček aj u svojej obľúbenej značky? Ak nie, vyskúšajte napr. tieto: Vyživujúci olej pre všetky typy vlasov Loréal Mythic Oil Huile Originale, Olej pre všetky typy vlasov Kérastase Chronologiste, Obnovujúci olej pre poškodené vlasy Black Noir Olio Repair. Starostlivosť doplňte o termoochranný prípravok napríklad od značky Kérastase alebo Wella.

 

 

Zdravé vlasy sú krásne vlasy. 🙂 Ako sa o tie svoje staráte vy?

Uverejnené v Návody, Produkty



10,76 €

Kefa na rozčesávanie vlasov Tangle Teezer Elite, čierny

Na ceste (očakávame 30.04.)


-3%
53,96 € 56,21 €

Žehlička na vlasy Remington Shine Therapy - 25 x 110 mm

Skladom 10 ks


  Posledná šanca


-4%
45,96 € 47,88 €

Žehlička na vlasy Revlon Perfect Heat™ Copper Glide - 25 x 90 mm

Skladom 5 ks


-4%


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *