Všetko, čo potrebujete vedieť o vlasovom peelingu

Exfoliačný peeling je už bežnou záležitosťou ošetrujúce kozmetiky. Vyskytuje sa v krémoch, čistiacich géloch a drobná zrnká nájdeme aj vo vybraných sprchových géloch. Rovnako tak, ako naša pleť, aj vlasová pokožka si zaslúži svoju starostlivosť. V našom článku vám priblížime benefity vlasových peelingov a upresníme dôvody, prečo by aj vám nemal chýbať na poličke v kúpeľni.


Čo je to exfoliácia?

Exfoliácia, čiže peeling (= tiež známy ako scrub) je proces, pri ktorom dochádza k odstráneniu odumretých kožných buniek z povrchu kože. Tento proces sa používa pre obnovu pleti a pomáha zachovať pokožku zdravú a vitálnu.


Prečo by som mal/a používať vlasový peeling?

Samotná exfoilace pomáha vlasovú pokožku hĺbkovo detoxikovať. Odstraňuje mastnotu, lupiny a usadené nečistoty. Po aplikácii je pokožka vyčistená, upokojená, bez svrbenia a pocitu zaťaženia. Efekt peelingu je viditeľný od korienkov po končeky, vlasové dĺžky sú lesklé, vlasy sú objemné, pocitovo ľahké a plné energie.

(vlasová pokožka pred a po aplikácii vlasového peelingu)


Ako sa produkt používa?

Vlasový scrub sa výhradne aplikuje na vlasovú pokožku, kde sa krúživými pohybmi rozprestrie po celej ploche. V prípade hustých vlasov odporúčame vytvoriť sekcie, aby bol peeling nanesený rovnomerne. Po dôkladnom premasírovanie a opláchnutí nasleduje bežná vlasová starostlivosť a styling.

Zobraziť video
Pre zobrazenie videa priamo na stránke je nutné súhlasiť s analytickými cookies.
 Nastavenie cookies

Ako často je vhodné peeling používať?

Peeling doporučujeme používať raz týždenne, ako hĺbkové čistenie vlasov. Môžete tiež rovno do dĺžok aplikovať vyživujúci masku a dokončiť váš bežný vlasový rituál. Znásobíte tak výsledný wow efekt.


Nahrádza vlasový peeling šampón? Aké zastúpenie má vo vlasovej rutine?

Vlasový peeling rozhodne nenahrádza šampón. Exfoliácia by sa mala vykonávať raz týždenne, a slúži ako hĺbkovo čistiace krok ošetrujúce rutiny. Potom nasleduje starostlivosť a vaše obľúbené sérum alebo styling. Pri použití peelingu nie je potrebné používať šampón samostatne. V ostatných dňoch ale používajte váš bežný šampón.


Aký je rozdiel medzi chemickým a mechanickým peelingom?

Mechanický peeling prebieha za pomocou exfoliačný zložky – napríklad morskej soli, alebo jemných zŕn, ktoré vytvárajú trenie na pokožke hlavy, čím odstráni odumreté bunky a nečistoty. Chemický peeling dosahuje rovnakého účinku za pomocou látok, ktoré nečistoty a bunky šetrne rozpustí.


(Pri výbere peelingu vždy berte ohľad na požadovanú štruktúru)

Ako zvoliť vhodný vlasový peeling?

Vlasový peeling vždy voľte s ohľadom na vašu vlasovú pokožku. Ak trpíte na podráždenú a citlivú pokožku so sklonom k lupinám zvoľte Kérastase Scrub Apaisant, ktorý šetrne čistí vlasovú pokožku, upokojuje ju a dodáva potrebnú hydratáciu.

V prípade mastných a mdlých vlasov je ideálnou voľbou Kérastase Scrub Energisant, ktorý hĺbkovo čistí vlasovú pokožku a revitalizuje vlasové dĺžky. Vlasy sú vzdušné, ľahké a príjemné na dotyk.

Pokiaľ na problematiku pokožky netrpíte, ale chcete si pravidelný peeling dopriať zvoľte napríklad cukrový peeling Biolage Sugar Shine System. Tento peeling jemne čistí vlasovú pokožku a dodáva vlasom lesk a hebkosť.

Objavte čaro vlasových peelingov a podeľte sa s nami o výsledok.

Uverejnené v Produkty



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *