Ako sa starať o farbené vlasy

Či máte vlasy blond, ryšavé, hnedé, červené alebo zelené, snažte sa, aby boli Vašou ozdobou! Chcete, aby farba Vašich vlasov vydržala čo najdlhšie krásna ako po odchode z kaderníckeho salónu?

Na udržanie perfektnej, žiarivej farby je potrebné dodržiavať niekoľko základných pravidiel v starostlivosti o farbené vlasy, pretože návštevou u kaderníka táto starostlivosť naozaj nekončí! Farbené vlasy môžu nesprávnou starostlivosťou začať slabnúť a krehnúť. V tomto článku Vám poradíme niekoľko tipov ako sa o farbené vlasy starať…

Základná starostlivosť o farbené vlasy

1. Umývanie vlasov

Pri umývaní vlasy príliš dlho neoplachujte. Štruktúra mokrých, farbených vlasov je veľmi pórovitá a teda dochádza k veľkému vstrebávaniu vody a skoršiemu vyblednutiu farby vlasov. Umývanie vlasov robte maximálne trikrát týždenne, pokiaľ sa Vám príliš výrazne nemastí. Predídete tak skoršiemu vymývaniu farby z vlasov. Vlasy neumývajte veľmi horúcou vodou, zabránite tak prílišnému vysušovaniu vlasov a ich následnému lámaniu. Pri výbere šampónu vždy siahnite po rade na farbené vlasy. Tieto šampóny sú svojím zložením prispôsobené farbeným vlasom, a tak napomáhajú k udržaniu žiarivej farby čo najdlhšie.

Tip kaderníka: Odporúčam používať produkty pre farbené vlasy L’Oréal Professionnel Serie Expert Vitamino Color.

2. Výživa vlasov

Tak ako umývanie farbených vlasov je dôležitá aj následná starostlivosť. Vsadiť na profesionálnu vlasovú kozmetiku sa 100% oplatí, pretože kvalitná vlasová kozmetika je základ úspechu v starostlivosti o farbené vlasy. Pri výbere kondicionéra a masky nesmiete zabúdať, že Vaše vlasy sú farbené a potrebujú na to zodpovedajúcu starostlivosť. Kondicionéry a masky na farbené vlasy podporujú dlhšiu intenzitu uloženia pigmentu vo vlase. Farba sa teda nebude z vlasov tak rýchlo vymývať.


3. Fúkanie vlasov

Pred fúkaním vlasov je dôležité si uvedomiť, akou teplotou vlasy sušiť. Príliš vysoká teplota vzduchu vlasy dehydruje a tie sú potom viac náchylné na lámanie a štiepenie. Dôležitým faktorom pri fúkaní vlasov je dobre zvolený fén. Používate sušič vlasov s ionizáciou? Nie? Tak je na čase vymeniť starý za nový!

Pred fúkaním vlasov odporúčame používať ochranu pred teplom v podobe rôznych ochranných krémov, sprejov a sér. Tieto produkty vlasy chránia pred dehydratáciou a následným zničením vplyvom pôsobenia tepelných stylingov, ako je fúkanie, žehlenie a kulmovanie.


4. Chlórovaná voda

Pozor pri potápaní sa v bazéne. Farbené vlasy a chlórovaná voda v bazéne si príliš nerozumejú. Preto pri plávaní držte radšej hlavu nad hladinou! Vďaka veľkému obsahu chlóru v bazénoch, môže dochádzať k dehydratácii vlasov a väčšiemu vyplavovaniu pigmentových zŕn z vlasov.

Tip kaderníka: Odporúčam používať sadu Malibu C Swimmers Wellness pre vlasy namáhané od soli a chlóru.

5. UV žiarenie

Chrániť vlasy pred UV žiarením je ďalší z tipov ako predĺžiť trvanlivosť farby. Vďaka pôsobeniu UV žiarenia dochádza k vyblednutiu pigmentov vo vlasoch. Používaním produktov, ktoré obsahujú vo svojom zložení UV ochranu zabránite predčasnému blednutiu farby.


5 tipov na záver

  • nepoužívajte exfoliačné šampóny, ktoré môžu vďaka svojmu zloženiu napomáhať k rýchlejšiemu vymývaniu farby z vlasov
  • po farbení neumývajte vlasy aspoň 24 hodín, farba sa vo vlasoch musí stabilizovať
  • vlasy najlepšie oplachujte studenou vodou, dôjde tak k lepšiemu prekrveniu pokožky hlavy
  • kondicionéry a masky nanášajte iba do dĺžok vlasov, aby nedochádzalo k prílišnému masteniu vlasov
  • používajte pri rozčesávaní vlasov vhodnú kefu; ďalšie tipy a triky ako správne postupovať pri rozčesávaní vlasov nájdete tu

Uverejnené v Návody, Produkty



-13%
  AKCIA do 30.06.


-3%


-4%


-13%
  AKCIA do 30.06.
19,84 € 22,96 €

Šampón na farbené vlasy Artégo Rain Dance - 1000 ml

Skladom 2 ks


-11%
31,60 € 35,64 €

Šampón pre farbené vlasy Alterna Caviar Color Hold - 250 ml

Skladom 5 ks


-3%
  Posledná šanca


-4%
14,80 € 15,42 €

Šetrný šampón pre farbené vlasy Malibu C Hydrate Color Wellness - 266 ml

Skladom 20 a viac ks


-1%
9,68 € 9,80 €

Neutralizačný šampón pre brunetky Matrix Dark Envy - 300 ml

Skladom 10 ks


-4%
2,76 € 2,88 €

Kúra pre stálosť farby Malibu C Color Prepare - 5 g

Skladom 20 a viac ks


-3%
10,40 € 10,83 €

Šampón pre farbené a melírované vlasy Sibel Colour - 1000 ml

Skladom 3 ks


-4%


-23%
  AKCIA do 30.06.


-4%


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *