Letný špeciál: Ako sa starať o vlasy v lete?

Leto patrí bezpochyby medzi najobľúbenejšie ročné obdobie, ktoré sa nesie v znamení dovoleniek, kúpania a relaxu. Zatiaľ čo ochrana pokožky pred UV žiarením sa už stala bežnou rutinou, na vlasy sa stále trochu zabúda. Pritom leto je jedným z najnáročnejších období pre vlasy. Slnečné žiarenie a morská i bazénová voda sú faktory, ktoré môžu nenávratne poškodiť vaše vlasy. Už pred rokom sme sa letné tématike venovali v článku tu. Dnes si dopodrobna rozoberieme potrebnú prevenciu a nové, inovované produkty pre vlasy. Vďaka správne zvolenej starostlivosťi budú vaše vlasy v skvelej kondícii aj počas horúcich letných dní.

Pokrývka hlavy je nepostrádateľná

Úplne najjednoduchšia a tá najlacnejšia prevencia je pokrývka hlavy. Vaše vlasy sa slniť nemusí, preto im doprajte, zvlášť v tropických destináciách, pokrývku hlavy. Ochránite tak vlasy pred zbytočným vysušením a následnou stratou regenerácie.

Pitná voda – dôležitá pre vlasy i pleť

Pitný režim je nesmierne dôležitý nielen počas letných dní. Pomáha regenerovať pleť, dodáva telu dôležitú hydratáciu a udržiava vlasy vitálne. Pitná voda je aj skvelou prevenciou pred poškodením a pojením nechcených pigmentov. Vlasy umyté pitnou vodou sú chránené pred chlórom a slanou vodou. Zvlášť na pozore by sa mali mať blondínky, u ktorých je chemicky upravený vlas viac náchylný k poškodeniu a ponímanie iných pigmentov. Skalica modrá, používaná pre čistenie vody obsahuje modrý pigment, ktorý na odfarbených a svetlých vlasoch veľmi rád zelená. Preto pred, aj po kúpaní zmyte zvyšky slanej vody a chlóru pomocou pitnej vody, vaše vlasy vám poďakujú.

Voľte hydratáciu!

Letná vlasová kozmetika vsádza na hydratáciu a Vitamín E, ktorý má schopnosť chrániť vlasy pred UV žiarením. Namiesto vlasových olejčekov voľte krémy a spreje, ktoré majú ľahšie zloženie a sú tak vhodnejšie pre letné dni.

(Tropická vôňa radu Solar Sublime vás očarí nielen na dovolenke.)

Tohtoročné leto prišiel Loréal Professionnel s inovovaným radom Solar Sublime. Ochranný rad s obsahom Aloe Vera vlasy ošetruje a regeneruje po pobyte na slnku. Špeciálny UV filter ochráni vlasové vlákno pred slnečným žiarením. Starostlivosť odporúčame zakončiť maskou z rovnakej série. Rad má tiež svoj sprej, ktorý vytvára na vlasoch neviditeľný ochranný film a zanecháva vlasy hebké na dotyk.

Vyskúšajte aj rad Kérastase Soleil s obsahom kokosovej vody, ktorá má blahodarné hydratačné a regeneračné vlastnosti. Ochranný Photo Filter a Vitamín E aktivuje ochranu proti UV žiareniu a chráni povrch vlasového vlákna. Veľmi príjemná vôňa jazmínu, kvetu kanagy vonné a kokosového mlieka poteší vaše zmysly. Ochranný krém zabraňuje vysušeniu a lámaniu vlasov počas dňa a poskytuje 24 hodinou ochranu pred UV žiarením. Ľahké zloženie sa rýchlo vstrebáva a vlasy nezaťažuje. Kérastase Soleil tiež ponúka cestovné balenie, vhodné do lietadla aj na krátke cesty.

Objavte tiež kompletnú ponuku letnej starostlivosti o vlasy vo forme šampónov, masiek alebo ochranných sprejov.

Uverejnené v Produkty



-4%
7,84 € 8,17 €

Šampón na vlasy vystavené slnku Goldwell Sun Reflects, 250 ml

Skladom 6 ks


-4%
12,36 € 12,88 €

Maska na vlasy vystavené slnku Goldwell Sun Reflects, 200 ml

Skladom 10 ks


-4%
12,36 € 12,88 €

Sprej na vlasy vystavené slnku Goldwell Sun Reflects, 150 ml

Skladom 6 ks


  Posledná šanca


  Posledná šanca


  Posledná šanca


  Posledná šanca


-18%
  Posledná šanca


-4%


-4%
19,60 € 20,42 €

Bezoplachový kondicionér Malibu C Leave-in - 266 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
2,76 € 2,88 €

Kúra pre poškodené vlasy od mora a chlóru Malibu C Swimmers Wellness - 5 g

Na ceste (očakávame 20.05.)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *