POMÁHAME zdravotne postihnutým z centra Kociánka

Rozhodli sme sa pomáhať a podať pomocnú ruku tým, ktorí to najviac potrebujú a kvôli svojmu postihnutiu nemôžu žiť životom svojich rovesníkov.

V čom spočíva podpora?

Náš darčekový systém už dobre poznáte. Pokiaľ na našom e-shope nakúpite za určitú hodnotu, môžete si zo širokej ponuky vybrať darček presne na mieru pre Vás. Jednou z možností, čím Vás môžeme odmeniť a poďakovať za Váš nákup, je „dobrý pocit“. Čo to znamená? V prípade, že si zvolíte finančný dar pre deti i dospelých so zdravotným postihnutím, my darujeme týmto ľuďom čiastku 0,4 €, 0,8 €, 1,6 € alebo 3,2 €. Tieto peniaze poputujú do Centra Kociánka do pracoviska Březejc.

K finančnému daru v hodnote 3,2 € obdržíte s Vašou objednávkou ako poďakovanie keramickú ozdobu vyrobenú v sociálne terapeutickej dielni v pracovisku Březejc.

Počas októbra a novembra sme spoločne darovali neuveriteľných:

Centrum Kociánka je štátna príspevková organizácia zriadená pre osoby so zdravotným postihnutím, ktoré poskytuje sociálne služby ako je denný aj týždenný stacionár, sociálne terapeutické dielne, odľahčovacie služby a mnoho ďalšieho. Neoddeliteľnou súčasťou služieb Centra Kociánka je komplexná zdravotnícka starostlivosť (fyzioterapia, hipoterapia, ergoterapia, klinická logopédia, ošetrovateľská starostlivosť).

História Kociánky

Pôvodná ozdravovňa bola vybudovaná v roku 1952 z finančnej zbierky, ktorú usporiadal Adolf Káčer medzi krajanmi v Amerike. Pôvodne slúžila deťom, ktoré boli zmrzačené počas 2. svetovej vojny a deťom postihnutým obrnou.
Od roku 1952 do roku 1954 sa tu konali iba letné ozdravné pobyty pre deti z Ústavu sociálnej starostlivosti pre telesne postihnutú mládež Brno – Kociánka. Až od mája roku 1954 tu začala celoročná prevádzka. Deti z Kociánky sa tu striedali po 6 týždňoch. Prichádzali sem aj so svojimi pedagógmi a fungovala tu základná škola. Pribúdalo detí telesne postihnutých s následným mentálnym postihnutím a postupne dochádzalo k zmenám vo výučbe.
V roku 1980 začala svoju činnosť Osobitná škola Březejc a deti tu zdržiavali už celoročne.

Centrum Kociánka pracovisko Březejc

Centrum Kociánka ponúka služby na mieru deťom, mládeži aj dospelým s telesným a mentálnym postihnutím, s poruchou autistického spektra alebo s kombináciou týchto postihnutí. Poslaním centra je poskytnutie starostlivosti, vzdelania a rozvoja samostatnosti a rehabilitácie.

Pracovníci centra sú parťákom a radcom pre nich aj ich rodičov a usilujú sa o to, aby používatelia boli čo najviac samostatní v bežných denných činnostiach a dokázali si nájsť svoju životnú cestu – vhodné pracovné uplatnenie, trvalé bývanie, vzťahy a mohli tak aj napriek svojmu postihnutiu žiť životom nás všetkých. Rešpektujú aj individualitu a potrebnú mieru podpory každého jedinca, zaujímajú sa o ich túžby i limity a na základe toho ich pozitívne motivujú k práci na sebe samom.

Centrum Kociánka ale nie je iba miestom, kde sa ľudia so zdravotným postihnutím učia žiť čo najviac samostatným a bežným životom nás všetkých. Je to miesto, kde títo ľudia môžu zažívať veľa zábavy, dobrodružstva a nachádzať tu nové priateľstvá. Pracovníci centra pre svojich klientov organizujú rôzne akcie ako sú charitatívne plesy, besiedky, letné tábory, farebné dni, pálenie čarodejníc, vítanie leta, ale aj rôzne výlety napríklad do zasnežených hôr alebo na najrôznejšie koncerty známych hviezd.

Ďakujeme, že ste pomohli ľuďom, ktorí to skutočne potrebujú.

Uverejnené v Ostatné



-3%
  Posledná šanca
0,01 € 0,01 €

Finančný dar 0,8 € pre osoby so zdravotným postihnutím z centra Kociánka pracovisko Březejc (bonus)

Skladom 20 a viac ks
DARČEK k položke nad 40,00 €


-3%
  Posledná šanca
0,01 € 0,01 €

Finančný dar 1,6 € pre osoby so zdravotným postihnutím z centra Kociánka pracovisko Březejc (bonus)

Skladom 20 a viac ks
DARČEK k položke nad 80,00 €


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *