Suchý šampón ako prvá pomoc pre krásne vlasy

Pozná to každý. Nedovarená večera, nadčasy v práci, únava, čiapka na hlave alebo len prehýrená noc s priateľmi. A vlasy ráno nevyzerajú tak, ako by sme si predstavovali. Ak aj vy občas bojujete so zľahnutými a mastnými vlasmi a zároveň nemáte priestor si ich práve starostlivo umyť, nezúfajte. Poznáme riešenie! Zmestí sa do kabelky a má veľmi jednoduché použitie. Reč je o suchom šampónu. Kto ho nepozná, veľmi rád spozná. 🙂

Svěží vlasy za použití suchého šamponu.

Ako suchý šampón funguje?

Prirodzeným javom našej pokožky je tvorba potu a mazu. Chráni ju pred poškodením. Vo chvíli, keď sa mazu tvorí viac, než by sme si priali, nás skôr než ochranná funkcia pokožky, zaujíma celkový dojem z našich vlasov. Účinným pomocníkom je práve suchý šampón, ktorý dokáže mastnotu pohltiť. Navyše obalí vlasové vlákna a dodá im objem a štruktúru. Hodí sa tak nielen pre veľmi mastiace sa vlasy ale aj pre vlasy jemné a bez objemu. Zvyčajne má sviežu vôňu, ktorá pohltí aj nepríjemné pachy. Niektoré značky nájdete v mini cestovnom balení, ktoré sa zmestí aj do skutočne malej kabelky, takže prvú pomoc pre vaše vlasy máte stále po ruke.

Použitie je veľmi jednoduché. Sprej nastriekate do vlasov, necháte chvíľu pôsobiť, vmasírujete a potom vyčešete zvyšky. Šampón skvele pohltí mastnotu, ale nečistoty z vlasov neodstráni. Funguje ako niečo, čo umývanie vlasov oddiali, nie nahradí. Niektoré výrobky môžu vo vlasoch zanechávať biele stopy. Je teda dôležité vyberať zo skutočne kvalitných produktov, rešpektovať pri aplikácii odporúčané množstvo a vlasy po použití šampónu prečesať. Ak je suchý šampón používaný príliš často, môže dôjsť k podráždeniu pokožky hlavy. Aj tu teda platí pravidlo: „Všetko s mierou.“

Aký vybrať?

Prípravkov tohto typu je na trhu celý rad. Vyberajte naozaj kvalitné, ktoré zaistia spoľahlivý výsledok a zároveň dokážu efekt suchého šampónu zaručiť nielen na pár minút, ale aj na celý deň. Niektoré značky suché šampóny rozdeľujú na vhodné pre svetlé vlasy a pre tmavé vlasy. Toto rozdelenie sa oplatí rešpektovať. Veľa značiek ale vyvíja produkty, u ktorých si vhodnosť podľa farby vlasov strážiť nemusíte a výber je potom o niečo jednoduchší. Zo škály produktov, ktoré sú na trhu, sme zvolili niekoľko zástupcov, ktoré podľa nás stojí za to vyskúšať.

Suchý šampón pre svetlé odtiene vlasov Moroccanoil je špeciálne vyvinutý pre potreby svetlých vlasov, u ktorých navodzuje jemnej fialovej podtóny. Obsahuje arganový olej a jemný ryžový škrob, ktorý okamžite odstraňuje viditeľnú mastnotu a zápach vlasov. UV faktor chráni vlasy proti slnečným lúčom. Navyše nezanecháva biele stopy vo vlasoch. Rovnaké benefity, bez pridaných funkcií pre svetlé vlasy, poskytuje aj jeho alternatíva pre tmavé vlasy.

Suchý šampon pro světlé a tmavé odstíny vlasů Moroccanoil - 205 ml

Máte jemné vlasy a nechcete riešiť, či je výrobok vhodný pre blond alebo tmavé vlasy? Ideálnou voľbou pre vás bude suchý šampón od značky Paul Mitchell Dry Wash®. Okrem toho, že absorbuje nadbytočný maz, navyše dodáva vlasom príjemnú vôňu. Mdlé vlasy osvieži a bezfarebná receptúra nezanecháva vo vlasoch viditeľné stopy, takže je vhodný pre všetky typy vlasov bez ohľadu na ich farbu. Milovníkov prírody poteší, že neobsahuje parabény, je vhodný pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách.

Suchý šampon pro jemné vlasy Paul Mitchell Dry Wash® - 300 ml a suchý šampon Loréal Tecni. Art Morning After Dust - 200 ml

Suchý šampón Loréal Tecni. Art Morning After Dust je vhodný pre všetky typy vlasov. Pohlcuje mastnotu, vlasy osviežuje a dodáva im vôňu. Je v spreji a nezanecháva stopy, takže použitie pre vás bude maximálne príjemné.


Suché šampóny sú obľúbené u žien, ale v poslednej dobe získavajú na popularite aj u mužov. Použitie sa v tomto smere medze nekladú, takže sa o neho kľudne môžete podeliť so svojou drahou polovičkou.

Máte svojho obľúbenca aj vy? Alebo potrebujete poradiť s výberom? Kontaktujte nás, vyberieme spoločne. 🙂

 

Uverejnené v Návody, Produkty



-3%


-3%


-3%
6,20 € 6,46 €

Suchý šampón Dove Refresh + Care - 250 ml

Skladom 4 ks


-4%
33,48 € 34,88 €

Suchý šampón pre jemné vlasy Paul Mitchell Dry Wash ® - 300 ml

Externý sklad (do 4 prac. dní)


-4%
7,96 € 8,29 €

Suchý šampón Wella EIMI Dry Me - 180 ml

Skladom 11 ks


-3%
  Posledná šanca
5,16 € 5,38 €

Suchý šampón Wella EIMI Dry Me - 65 ml

Skladom 2 ks


-3%
  Posledná šanca


11,40 €

Mikrojemný suchý šampón Matrix High Amplify - 176 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
7,56 € 7,88 €

Suchý šampón Freeze it Clear Dry Shampoo - 184 g

Skladom 5 ks


-35%
  Posledná šanca


-3%
21,56 € 22,46 €

Suchý šampón Sibel Reactivate - 300 ml

Skladom 3 ks


-4%


-3%
37,20 € 38,75 €

Suchý šampón v spreji #mydentity MyDirtySide - 170 g

Skladom 2 ks


-11%


-4%
21,72 € 22,63 €

Suchý šampón pre objem vlasov Maria Nila Dry Shampoo - 250 ml

Skladom 3 ks


-4%
21,72 € 22,63 €

Suchý šampón Maria Nila Invisidry Shampoo - 250 ml

Skladom 8 ks


-3%
14,36 € 14,96 €

Suchý šampón Maria Nila Invisidry Shampoo - 100 ml

Skladom 5 ks


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *