Ako sa správne v zime starať o vlasy?

Zimné obdobie predstavuje pre vlasy a vlasovú pokožku špeciálnu výzvu. Suchý vzduch, nízke teploty a nosenie čiapok, to všetko má potenciál negatívne ovplyvniť zdravie našich vlasov. Objavujú sa však ďalšie faktory spojené so zimou, ako je napríklad vietor alebo mráz, ktoré môžu viesť k ešte väčšej lámavosti, krepatosti a suchosti vlasov. Riziku nepriaznivých vplyvov je ale vystavená aj vlasová pokožka. V zime je teda viac ako inokedy dôležité sa o ňu aj vlasy starať.

Pripravili sme si pre Vás niekoľko základných krokov, ktoré vám pomôžu v správnej starostlivosti počas zimného obdobia, a vy tak hravo zvládnete udržať vlasy a vlasovú pokožku v tej najlepšej možnej kondícii aj v tých najchladnejších dňoch.

Hydratácia

Počas zimného obdobia je suchý vzduch jedným z hlavných nepriateľov vlasov, ktorý môže spôsobiť ich nadmerné vysušenie a oslabenie. Preto je kľúčové poskytnúť vlasom dostatočnú hydratáciu. Voľba správnych a kvalitných výrobkov, ako sú hydratačné šampóny a kondicionéry, zohráva v tomto procese zásadnú úlohu. Hydratačný šampón pomáha vyčistiť vlasy od nečistôt, a zároveň udržuje ich prirodzenú vlhkosť, zatiaľ čo kondicionér dodáva vlasom maximálnu hydratáciu a zabraňuje ich vysušovaniu.

Tip: Okrem hydratačného šampónu a kondcionéra môžete tiež do svojej vlasovej rutiny pridať hĺbkovú hydratačnú masku. Použitie masky, ideálne raz alebo dvakrát týždenne, môže byť skvelým spôsobom, ako dodať vlasom extra dávku hydratácie a posilniť ich odolnosť.

Fénovanie

Po každom umytí vlasov odporúčame použiť fén, ideálne profesionálny. Nejde ani tak o kompletné usušenie vlasov, ale skôr o dôkladné vysušenie vlasovej pokožky. Vlhká vlasová pokožka býva totiž náchylnejšia na podráždenie. Navyše v kombinácii s vlhkými vlasmi môže vytvárať prostredie, ktoré je vhodné na rast baktérií a plesní, čo je viac než nežiaduce. Pri vysúšaní vlasov a vlasovej pokožky je však dôležité dbať na to, aby vysúšanie nebolo príliš intenzívne. Je vhodné nastaviť fén na nižšiu teplotu a použiť termoochranu, aby bol minimalizovaný negatívny vplyv tepla na vlasy.

Tip: Ak hľadáte užitočné tipy ohľadom toho, ako vybrať správny fén a ako sa oň starať, pozrite sa na náš článok, ktorý obsahuje širokú škálu užitočných rád a odporúčaní.

Česanie vlasov

Existuje mnoho dôvodov, prečo je pravidelné česanie vlasov kľúčové. Medzi tie hlavné patrí to, že v zime majú vlasy tendenciu byť krehké a náchylné na poškodenie, ďalej tiež nosenie čiapok, šál alebo časté prezliekanie. To všetko umocňuje sklon vlasov k strapateniu, najmä keď sú mokré.

Tip: Agresívne česanie vlasov môže viesť k poškodeniu vlasovej pokožky a lámaniu vlasov, čo môže v súčte prispieť k ich strate. Odporúčame vám teda náš článok Ako na bezbolestné a ľahké rozčesávanie vlasov? Tipy a triky na šetrnú starostlivosť o vaše vlasy.

Pravidelné a šetrné česanie suchých vlasov kefou má významné benefity. Pomáha odstraňovať odumreté bunky na pokožke hlavy, stimuluje prirodzený proces produkcie oleja a podporuje cirkuláciu krvi, čo zlepšuje celkovú kondíciu vlasov a napomáha ich rastu. Pokiaľ sa však vlasy nečesajú, vlasové vlákna sa môžu navzájom zamotávať, a to môže spôsobiť ich lámanie. Česaním sa teda podporuje zdravá pokožka hlavy, čím sa zároveň minimalizuje možnosť problémov spojených s jej suchosťou, podráždením, či dokonca vypadávaním vlasov, a taktiež prispieva k lesku a odolnosti vlasov voči vonkajším vplyvom.

Pravidelnosť

Jednorazová starostlivosť o vlasy v reakcii na chladné počasie má svoj význam, ale pravidelná a systematická starostlivosť má dlhodobo oveľa väčší efekt. Zatiaľ čo jednorazové použitie hydratačných produktov môže poskytnúť určité zlepšenie, pravidelná starostlivosť je ako pevný základ, ktorý stavbu udržuje pevnú aj za nepriaznivých podmienok. Denná rutina, vhodné hydratačné produkty a šetrné zaobchádzanie s vlasmi pracujú ako spojené sily, ktoré nielen ochraňujú vlasy proti škodlivým vplyvom zimy, ale aj budujú ich odolnosť a zdravie zvnútra. Dôslednosť v starostlivosti tak predstavuje investíciu do dlhodobého zdravia a krásy vlasov, ktorá sa vypláca aj v najťažších podmienkach zimného obdobia.

Uverejnené v Návody



-32%
  AKCIA do 30.04.
37,80 € 56,25 €

Fén s difuzérom Hairway Phoenix Ionic - 2000 W, červený

Skladom 20 a viac ks


-3%
15,96 € 16,63 €

Kefa Olivia Garden Fingerbrush Combo Large - čierny

Externý sklad (do 4 prac. dní)


-3%
29,96 € 31,21 €

Šampón pre suché vlasy Paul Mitchell Lavender Mint - 300 ml

Skladom 5 ks


-3%
34,20 € 35,63 €

Intenzívna hydratačná maska Moroccanoil Hydration - 250 ml

Skladom 3 ks


-10%
22,60 € 25,29 €

Šampón pre hydratáciu vlasov Moroccanoil Hydration - 250 ml

Skladom 4 ks


-4%


103,40 €  + DOPRAVA ZADARMO 

Profesionálny fén Valera Vanity Performance Hot Pink - 2400 W, ružový

Skladom 2 ks


11,56 €

Hydratačný šampón Biolage HydraSource Shampoo - 250 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
8,20 € 8,54 €

Dvojfázový termoochranný sprej Mila Be Art Heat Control - 250 ml

Skladom 20 a viac ks


-3%
214,80 € 223,75 €  + DOPRAVA ZADARMO 

Profesionálny fén na vlasy Parlux Digitalyon - 2400 W, modrý

Skladom 2 ks


-4%
10,72 € 11,17 €

Kefa na rozčesávanie a fúkanie vlasov Wet Brush Speed Dry Splatter - farebná

Na ceste (očakávame 30.04.)


-4%
16,36 € 17,04 €

Kefa Olivia Garden Fingerbrush Combo Medium - mätová

Skladom 1 ks


24,60 €

Hydratačná maska pre suché vlasy Matrix Food For Soft - 500 ml

Skladom 20 a viac ks


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *