Jarný detox pre vaše vlasy: 3 tipy, ako na to!

S jarou sa nielen prebúdzajú kvety a príroda, ale aj túžba po obnove a osviežení vlasov. Po mesiacoch, kedy boli vlasy vystavené chladnému prostrediu a neustálemu vplyvu stylingových produktov, je teraz čas urobiť pre nich niečo navyšejarný detox je teda skvelou voľbou! A nie je len o estetickom vzhľade, ale aj o starostlivosti o ich zdravie a vitalitu. Zima je totiž pre vlasy naozaj náročným obdobím. Čiapka, mráz, suchý vzduch v interiéri – to všetko ich vysušuje a oslabuje. Na jar je preto ideálny čas na refresh, ktorý vlasy zbaví nahromadených nečistôt a zvyškov stylingových produktov a dodá im novú silu a lesk.

Pýtate sa, ako na to? V našom článku nájdete 3 jednoduché, a zároveň veľmi účinné tipy, ako vaše vlasy osviežiť a dodať im žiarivý vzhľad! Poďme spoločne objaviť ten najideálnejší spôsob, ako dať vašim vlasom to najlepšie po období zimnej záťaže.

1. Peeling vlasovej pokožky

Prvým krokom je zbaviť sa odumretých kožných buniek z vlasovej pokožky. Na to vám poslúži peeling, ktorý jemne vmasírujte do pokožky a potom opláchnite.

Tento krok nie je len o čistení, ale aj o stimulácii krvného obehu a podpore rastu vlasov. Peeling odstráni nečistoty a prípadné zvyšky produktov, čím vytvorí ideálne podmienky na rast nových zdravých vlasov. Vlasová pokožka sa tiež zbaví starých bariér a bude pripravená absorbovať všetky prospešné látky obsiahnuté v ďalších produktoch starostlivosti o vlasy.

Tip: Nie ste si istí, ako presne s peelingom pracovať? Pozrite sa na náš článok práve na túto tému! Nájdete v ňom užitočné rady a tipy pre správne použitie peelingu, aby ste dosiahli maximálneho efektu pri starostlivosti o vaše vlasy a pokožku.

2. Hĺbkové čistenie vlasov

Druhým tipom na jarný detox vašich vlasov je hĺbkové čistenie. Použitie špeciálnych hĺbkovo čistiacich šampónov je skvelým spôsobom, ako odstrániť nahromadený olej, produktové zvyšky a nečistoty, ktoré sa môžu usadiť na vlasovej pokožke a vo vlasoch počas zimných mesiacov. Tento proces nielenže vaše vlasy osvieži, ale taktiež im dodá novú vitalitu, aby boli pripravené na nadchádzajúcu sezónu.

Tip: Skvelým produktom na čistenie vlasov bude detoxikačný šampón K18 Peptide Prep Detox Shampoo, ktorý vlasy zbaví až 99 % zvyškov stylingových produktov, 95 % prebytočného mazu a až 76 % kovov.

3. Hydratácia a výživa

Po dôkladnom čistení a detoxikácii je kľúčové dopriať vašim vlasom intenzívnu hydratáciu a výživu. Vyberte kondicionér alebo hydratačnú masku s bohatými zložkami, ako je arganový olej, jojobový olej alebo aloe vera, ktoré dokonale vyživia a hydratujú vaše vlasy od korienkov až po končeky. Nezabudnite tiež na keratín, ktorý vlasové vlákno posilňuje, znižuje jeho poškodenie a navracia mu pôvodnú elasticitu.

Vaše vlasy tak zostanú hydratované a pružné, ale aj s posilneným vlasovým vláknom, čo vedie k zníženiu ich lámavosti a krehkosti. Nepodceňujte teda silu hydratácie a výživy pri starostlivosti o svoje vlasy!

Tip: Najmä po hĺbkovom čistení sú vlasy otvorené a náchylné na poškodenie! Keď sa venujete ich intenzívnej hydratácii a výžive, je nevyhnutné myslieť aj na ich ochranu pred teplom. Prečítajte si náš článok týkajúci sa termoochrany, kde nájdete užitočné tipy a odporúčania, ako účinne chrániť vaše vlasy pred škodlivými účinkami tepla.

Ďalšie tipy a triky na jarný detox vlasov

Osviežte farbu: Pokiaľ máte vlasy farbené, zima im mohla odobrať lesk a farbu. Oživte ich farbiacou maskou alebo tonerom.

Zdravá strava: Nezabúdajte na zdravú stravu, ktorá je dôležitá pre zdravie vlasov i celého organizmu. Do jedálnička zaraďte dostatok ovocia, zeleniny, celozrnných potravín a bielkovín.

Nezabudnite na pravidelný strih: Odstránenie končekov, ktoré sú suché alebo rozštiepené, pomôže udržať vlasy zdravé a znižuje riziko ich lámania.

Ochranný sprej pred slnečným žiarením: S nástupom jari a slnečných dní nezabudnite chrániť svoje vlasy pred škodlivými účinkami UV žiarenia. Použite produkty, ktoré ochránia vaše vlasy pred UV žiarením, vysychaním a vyblednutím farby.

S jarným detoxom sa vaše vlasy zbavia záťaže a zažiaria novou silou a zdravím. Vyberte si z našej širokej ponuky produktov a doprajte svojim vlasom tú najlepšiu starostlivosť!

Uverejnené v Návody



-3%


-3%
25,92 € 27,00 €

Kondicionér pre regeneráciu vlasov Moroccanoil Repair - 250 ml

Skladom 1 ks


-4%
18,00 € 18,75 €

Hĺbkovo čistiaci šampón Malibu C Un-Do-Goo - 266 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
19,60 € 20,42 €

Bezoplachový kondicionér Malibu C Leave-in - 266 ml

Skladom 20 a viac ks


-21%
31,20 € 39,60 €

Detoxikačný šampón na vlasy K18 Peptide Prep Detox Shampoo - 250 ml

Skladom 20 a viac ks


-4%
  Posledná šanca


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *